Update 14Július 14-én érkezik a LotRO következő nagy frissítése, az Update 14. A "kis kiegészítővel" végre Gondor nyugati földjére léphetünk és három területet is bebarangolhatunk. Ezzel a frissítéssel a maximális szint 100-ra emelkedik és számos érdekes tartalom vár majd ránk.

Epikus küldetések
Elkezdődik a Volume 4, melyben Aragornék nyomát követhetjük Gondorba, a Holtak ösvényén keresztül. A számos érdekes küldetés mellett lesz benne két insta is, amiket akár csapatban is megcsinálhatunk.

Új területek
Gondor nyugati része három nagyobb területből áll: Blackroot Vale, Lamedon és Havens of Belfalas. Ezeket egészíti ki a Holtak Ösvénye, illetve a Feketegyökér folyó alsó folyásánál lévő Tarlang's Crown. Ez utóbbi fellowship end-game terület lesz.

Slotted gear & Essence
Az Update 14 nagy újítása a "slotted gear"; ezek a speciális ruhák nem tartalmaznak statokat, hanem azokat magunk tehetjük bele az Essence-k segítségével. Így ruháinkat tetszésünk szerint alakíthatjuk.

End-game
Sajnos raidet most sem kapunk, de a rengeteg solo küldetés és insta mellett érkezik egy 3 fős insta, és egy 6 fős területet. Illetve az epikus küldetés instátit is teljesíthetjük csapatban, végén pedig kapunk lootot is. Lesz két szerver deed, amelyek egy-egy újabb kis end-game területet oldanak fel.

Class változások
Minden class kap egy teljesen új traitet (t7) és új szintet egy korábbihoz; illetve jó néhány class kisebb-nagyobb változtatásokon esik át.