Update 17: The Siege of Minas TirithMegjelent az Update 17: The Siege of Minas Tirith frissítés! Kalandjaink folytatódnak Középföldén, Mordorba tartó hosszú utunk során elértünk a Királyok Városához, ahol Gondor lakóinak segíthetünk felkészülni az ostromra.

Epikus Küldetések
Folytatódik az Epikus történet, melynek természetesen fő helyszíne Minas Tirith. A lebilincselő történet mellett néhány jó jutalom is vár mindenkire.

Új területek
A frissítés három új területet hozott; Pelennor, a Rammason belül elterülő hatalmas sík mező, ahol már felsorakoztak az ellenség seregei. Talath Anor, Anórien keleti része, melyet Szauron keletről jött szövetségesi támadtak meg. Illetve Minas Tirith, Gondor lenyűgöző és monumentális városa.

Epikus Csaták
Két új epikus csata érkezett a frissítéssel, melyek az ostrom pillanatait dolgozzák fel. Defense of Minas Tirith, mely játszató a solo/duo mellett 3 fős módban is, és Hammer of the Underworld, mely 6 játékossal is teljesíthető. A csaták az Epikus Történet részei, így ingyenesen játszhatók.

Új craft szint
Végre megérkezett a craft 10. szintje sok új recepttel és több remek változtatással, mint például a craft alapayagok 500-ig "stackelhetősége". Az új alapanyagok 99+ szintű mobokból eshetnek, illetve az új területeken és East Gondorban gyűjthetőek.