MordorJúlius 31-én, hétfőn érkezik a játék 6. kiegészítője, Mordor. 10 hosszú év után beléphetünk Sauron birodalmába, láthatjuk az Egy Gyűrű sorsát, ami megpecsételi Középfölde jövőjét és ott lehetünk számos új történet születésénél.

Új kihívások
Természetesen az új kiegészítő számos kihívást tartogat számunkra, Sauron legyőzésével még nem ért véget a harc. Ahogy egyre beljebb haladunk Mordorba, úgy találjuk szembe magunkat egyre erősebb ellenfelekkel. Tényleg erősekkel. Ezt segítik elő a statokhoz tartozó ratingek jelentős átalakítása, az új típusú ruhák, valamint az új Shadow mechanizmus. Ez utóbbi egy új dreadhez hasonló debuff, ami egyre erősödik, ahogy haladunk a veszélyesebb területek felé. Hatásának enyhítéséhez szükségünk lesz a küldetések kínálta új ruhákra és ékszerekre, melyeken új, Light of Earemdil stat található.

Új történetek
Sorsdöntő pillanathoz érkeztünk az Epikus Történetben; az Egy Gyűrű megsemmisül, és Sauron vele együtt elbukik. A Sötét Úr bukását követő káosz, a különböző célokkal Mordorba érkező Szabad Népek tökéletes táptalaja új történetek bevezetésének, melyek középpontjába immár karaktereink állnak, a jól ismert hősök pedig mellékszereplőkké válnak.

Allegiance rendszer
Ajánld fel kardodat és szolgálatodat az embereknek, tündéknek, törpöknek vagy hobbitoknak, élj át izgalmas eseményeket, és szereld fel karaktered új páncélokkal, ékszerekkel, fegyverekkel, hogy készen állj a közelgő új kihívásokra. Az Allegiance rendszer egy új történet központú, többnyire end-game része az érkező kiegészítőnek.

Új craft szint
Természetesen új craft szint is érkezik Mordorral, mellyel számtalan felszerelést lehet gyártani majd, olyan rég nem látott dolgokat is, mint például Minstrel hangszerek. Craft Guild szintje nem növekszik.

Nemestünde faj
Mordorral debütál az új nemestünde faj, mely a burglar (és természetesen beorning) classt kivéve minden karakterosztállyal játszható lesz. Rengeteg új animációt és egyedi kinézetet kap, sőt elkezdik felújítani a korosabb karaktermodelleket is, kezdve az emberrel és tündével.

A kiegészítő megvásárolható a LOTRO Market-ben és decembertől a LOTRO Store-ban is.