Update 20: Battle of the Black GateMegérkezett az Update 20: Battle of the Black Gate! Hosszú-hosszú kalandozások és küzdelmek után elérkeztünk Mordor kapujához, hogy megvíjuk a Középfölde sorsát eldöntő csatát. Csatlakozzunk Aragornhoz, az északi kószák csapatához, a gondori és rohani seregekhez, hogy kihívjuk Szauront és elvonjuk figyelmét az őt fenyegető igai veszélyről.

Epikus Küldetések
Folytatódik az epikus történet, Aragorn parancsait követve segítünk felkészülni az összecsapásra, kihívjuk harcra Szauront és elkeződik a csata a Fekete Kapu előtt. Egy session play keretében pedig visszatekintünk, hogy mi történt kis barátainkkal, miután a gondori kószák útjukra bocsájtották őket.

Új területek
Mordor kapuja előtt terül el a hatalmas Pusztaság, melynek három területét járhatjuk be; a kopár, ősi romokkal teli Senkiföldjét, az óidők történeteiben gazdag Dagorladot és a közvetlen a Fekete Kapu előtt elterülő Salakdombokat.

Craft insták és Roving Threat
Két új craft insta érkezett, melyeket solo és 6 fős módban naponta teljesíthetünk. A hagyományos craft alapanyagok helyett, az új repu és barter rendszerhez szükséges alapanyagokat lelünk ezekben.
Új Roving Threat bossok leselkednek a gyanútlan kalandorokra. A szokásos barter érme mellett az új repuhoz szükséges itemeket is bőséggel dobnak.