Update 16: Ashes of OsgiliathMájus 4-én, hétfőn érkezik a játék következő nagy frissítése Update 16: Ashes of Osgiliath néven. Az új területek mellett végre kapunk új instákat, illetve a egy jelentős frissítés érkezik a LI rendszerhez.

Új területek
Egyre haladunk Minas Tirith felé; utunk során Felső Lebennin, Lossernach és Dél-Ithilia területeken harcolhatunk Sauron egyre fenyegetőbb erői ellen, s végül megérkezünk a romokban heverő Osgiliathba.

Epikus küldetések
Ahogy lenni szokott; folytatódik az Epikus történet is. Kapunk egy új, nagyon izgalmas bookot érdekes történetekkel és instákkal. Több régi ismerőst is viszont látunk és találkozunk egy réi nagy ellenségünkkel is.

Új insták
A frissítéssel 3 új insta érkezik (sok-sok idő után újra!), ezekből 2 három és 1 hat fős lesz. Visszatér a sokunk által kedvelt régi lootrendszer és nehézségi szintjük is a réi időket idézi majd (T2 piszkos nehéz lesz!).

Imbued LI
Bevezetésre kerül egy alternatív rendszer a Legendary-k fejlesztésére, az un. "Imbue". Ezzel nem lesz szükség minden egyes szintemeléssel új fegyvert készíteni, hanem velünk lesz, mint egy igazi társ és velünk együtt fejlődik majd. Ennek okán számos legacy megváltozik, a régi kedvelt bónuszok pedig skillekben, traitekben köszönnek majd vissza.