Update 18: The Battle of Pelennor FieldsKedden jelenik meg az Update 18: The Battle of Pelennor Fields. A frissítéssel 5-el nő a maximálisan elérhető szint, két új terület és 3 új insta érkezik, valamint folytatódik az Epikus Történet is.

Epikus Küldetések
Újfent csatlakozhatunk kedvenc hőseinkhez az Epikus Történetben, mely a rohírok érkezését és a Pelennori Csatát meséli el.

Új területek
Két új területre látogathatunk el; a Drúadan erdőben megismerkedhetünk az ősi Púkel-néppel, akiket varázslat leng körül és az orkok ádáz ellenségei. Beacon Hills-ben pedig az Ost Rimmon erődben állomásozó gondoriakat segíthetünk, ahol érdekes történések vannak kibontakozóban.

Új insták
Három új insta érkezik a frissítéssel, a két három fős a csata egy-egy pontjára visz el minket, míg a hat fősben a Csöndes Úton mindeközben zajló eseményeknek lehetünk tanúi.
Az instákhoz természetesen egy új szett is jár, amit az új T8-as essence kövekkel szabhatunk igényeinkre.

Featured insta rendszer
Hétről hétre más régi szintezhető instába (vagy raidbe) térhetünk vissza új jutalmakért. Az instával együtt egy napi küldetést is teljesítünk, melyért olyan hasznos jutalmakat kaphatunk, mint Empowerment tekercs, T8-as essence, új "Featured" ruha és ékszer szett, illetve új, Long-lost érméket, melyből essence recept váltható ki.

Az Update 18 VIP játékosoknak ingyenes, többieknek 1995 TP-ért vásárolható meg az in-game Store-ban.